Макс Бер

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Макс Бер
зображення
Загальна інформація
Повне ім'яангл. Maximilian Adalbert Baer
Прізвисько(англ. Livermore Larupper)
ГромадянствоСША США
Народився11 лютого 1909(1909-02-11)
Омаха, Небраска, США
Помер21 листопада 1959 (50 років)
Голлівуд, Лос-Анджелес, Каліфорнія, США
Вагова категоріяважка вага
Зріст189 см
Професіональна кар'єра
Перший бій16 травня 1929
Останній бій4 квітня 1941
Боїв79
Перемог66
Перемог нокаутом51
Поразок13
Нічиїх0

Макс Бер (англ. Max Baer, повне ім'я Максиміліан Адальберт Бер, нім. Maximilian Adalbert Baer; 11 лютого 1909, Омаха, штат Небраска, США21 листопада 1959, Голлівуд, штат Каліфорнія, США) — американський боксер -професіонал і актор, чемпіон світу у важкій вазі в 1934-1935 роках. Член Міжнародної зали боксерської слави з 1995 року та Міжнародної єврейської спортивної зали слави з 2010 року.

Біографія

[ред. | ред. код]

Макс Бер розпочав кар'єру професійного боксера у 1929 році у віці 22 років і виграв 22 зі своїх перших 24 матчів, у тому числі дев'ять нокаутом у першому раунді. Він швидко зарекомендував себе як небезпечний суперник на рингу, в 1930 відправивши одного зі своїх суперників — Френкі Кемпбелла — в нокаут, після якого той помер. Беру було пред'явлено звинувачення у вбивстві, але згодом його виправдали, хоча на рік відсторонено від участі в боях у штаті Каліфорнія.

Після цього Бер на кілька місяців перервав виступи, а потім програв чотири з шести наступних боїв, зокрема через те, що побоювався переходити в атаку. Крім того, у боях із сильними суперниками стали зрозумілі недоліки його техніки. Один з його переможців, майбутній член Міжнародного залу боксерської слави Томмі Лаугран пояснив Беру, що той робить занадто широке покушення і дає зрозуміти супротивникові, який удар він готує. Укоротити удар Беру допоміг Джек Демпсі, який і надалі стежив за його кар'єрою.

Коли Бер відновив міць своїх ударів, він знову став небезпечним для суперників. У 1932 році після його нокауту з рингу забрали без свідомості колишнього претендента на звання чемпіона світу Ерні Шаафа. Незабаром після цього Шааф взяв участь у бою з італійцем Прімо Карнерою і помер, не приходячи до тями, після нокауту. Цю смерть частково пов'язували з травмою, отриманою у бою з Бером.

Примітки

[ред. | ред. код]